У посебном информационом систему за финансијске извештаје започет је поступак састављања извештаја за 266.058 правних лица. До 1. марта, у поноћ, достављено је 226.608 извештаја, од чега су 15 одсто само статистички извештаји, више од 75 одсто су истовремено са статистичким предати и редовни годишњи финансијски извештаји, а 10 одсто су изјаве о неактивности.

Систем за састављање извештаја затвара се данас у поноћ и више неће моћи да се креирају нови извештаји, док ће обвезници, који су започели поступак састављања извештаја, моћи да доставе своје извештаје најкасније до четвртка, 5. марта, у поноћ, када статистички извештаји морају бити достављени Агенцији, потписани електронским сертификатом законског заступника.

С обзиром да је тренутно остало још око 40.000 извештаја да се достави електронским путем, а да се интензитет достављања извештаја знатно смањио током викенда и данашњег дана, обвезници се позивају да не чекају последњи дан и да своје извештаје доставе што је пре могуће. 

28. фебруар 2020. Примљено 192.389 извештаја 04. март 2020. Регионални портал привредних регистара (БИФИДЕКС) представљен на Копаоник бизнис форуму