Директори Агенције за привредне регистре (АПР) и Централног регистра Републике Македоније (ЦРРМ), Звонко Обрадовић и Марија Бошковска Јанковска, потписали су данас у Скопљу Споразум о формирању управљачког тела Регионалног портала привредних регистара на основу кога ће пројекат добити институционални оквир за будуће функционисање.

Уз подршку Европске банке за обнову и развој, АПР и Централни регистар Македоније успоставили су регионалну ИТ платформу која је повезала ове две регистарске институције што омогућује обједињавање база података, пренос и пружање заједничких услуга са додатом вредношћу пословној заједници.

Регионални портал ће олакшати прекограничне економске активности повећањем транспарентности и омогућавањем лакшег приступа пословним и финансијским подацима о привредним субјектима у другим земљама.

Основни сервиси на порталу биће доступни јавности до краја године, док се почетак пружања комерцијалних сервиса очекује у првом кварталу 2019. године.  

У наредном периоду очекује се прикључивање и других земаља на Регионални портал, између осталих Словеније (Агенција за јавноправне евуденције и услуге, АЈПЕС), Републике Српске (Агенција за посредничке и информатичке услуге, АПИФ), Албаније (Национални пословни центар, НБЦ), Хрватске (Финансијска агенција, ФИНА) и др.

Стога, у Скопљу је данас одржана и радионица под називом „Регионални портал привредних регистара: причајмо регионално-мислимо глобално“, како би се заинтересовани регистри упознали за тренутним резултатима пројекта.  

 
23. октобар 2018. Први електронски основани ДОО је ресторан 09. новембар 2018. Једноставније и сигурније претраживање података у АПР-у преко корисничког налога