Агенцијa за привредне регистре и Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије потписале су Споразум о преузимању података путем веб сервиса који се односе на статусне и друге промене у домаћим и страним удружењима, задужбинама и фондацијама, као и представништвима страних задужбина и фондација, регистрованим у Агенцији.

Канцеларија ће ове податке преузимати редовно од Агенције, у електронској форми, а  користиће их у пословима из своје надлежности. Наиме, на основу података о регистрованим удружењима, задужбинама и фондацијама из АПР-а, Канцеларија ће израдити свеобухватну базу података која ће пружити нове могућности претраживања, умрежавања организација цивилног друштва и унапређивања сарадње са органима јавне управе и боље информисање јавности о структури самог сектора.    

Пружањем података путем веб сервиса, Агенција омогућује државним органима и институцијама електронски приступ подацима из својих регистара, евиденција и база података, на најбржи и најефикаснији начин, испуњавајући своју законску обавезу, уз поштовање прописа из области заштите података о личности.   

 
04. јун 2018. Од почетка године се број активних привредних субјеката повећао за око 8.000 18. јун 2018. Претрага података прилагођена читању преко мобилних уређаја