Агенција за привредне регистре обавештава кориснике да сутра, 31. марта 2023. године, у поноћ, истиче рок за достављање редовних годишњих финансијских извештаја за 2022. годину, а чији је билансни датум 31.12.2022. године.

Закључно са јучерашњим даном, обавезу достављања извештаја, у складу са Законом о рачуноводству, испунило је око 213.000 правних лица и предузетника, што је око 4.000 извештаја више у односу на исти дан претходне године.

С обзиром да се очекује пријем још око 65.000 извештаја, односно да велики број обвезника своје извештаје припреми и достави последњег дана рока, Агенција је, у петак, 31.03.2023. године до поноћи, обезбедила дежурства у Регистру финансијских извештаја и Сервис деску ради пружања стручне помоћи у вези састављања и достављања финансијских извештаја и техничке подршке обвезницима, која је и иначе редовно доступна радним данима у Агенцији. Контакт путем телефона ће бити могућ до 15 часова, а после тога само имејлом.

Подсећамо да се на интернет страници Агенције, у оквиру Регистра финансијских извештаја, могу пронаћи све релевантне информације, односно инструкције у вези са достављањем редовног годишњег финансијског извештаја за 2022. годину, у форми правила, техничких и корисничких упутстава, а евентуална спорна питања могу се слати на следеће електронске адресе, и то:

  • за ажурирање статусних података или података о законском заступнику потребно је упутити рекламацију на електронску адресу obveznicifi@apr.gov.rs,
  • за решавање питања у вези примене ПИС ФИ система, његовог приступа или проблема са потписивањем, корисници се могу обратити на електронску адресу sd@apr.gov.rs и
  • за додатна питања и објашњења у вези достављања извештаја која не можете наћи на овој интернет страници и у корисничким упутствима за састављање и достављање извештаја, на располагању је имејл адреса finizvestaji@apr.gov.rs.

Позивамо све обвезнике достављања извештаја да, у зависности од природе питања, правилно опредељују електронску адресу за њихово слање, а све у циљу ефикасније организације рада и благовременог добијања одговора на постављена питања.

Информације о пријему и обради свих врста извештаја за 2022. годину, обвезници могу пратити на овој интернет страници, у делу Финансијски извештаји, путем линка „Јавно објављени финансијски извештаји и остале претраге“.

28. март 2023. Агенција омогућила неометан приступ еСервисима 01. април 2023. Успешно завршен пријем редовних годишњих финансијских извештаја за 2022. годину