У Агенцији за привредне регистре је тренутно регистровано пет правних лица са статусом социјалног предузетништва. Према правној форми, два су привредна друштва, два удружења и једна задруга, која је регистрована као туристичко социјална задруга.

Привредна друштва, која су регистрована као социјална предузећа, имају регистровану делатност за трговину на мало посредством поште или преко интернета и за производњу предмета од папира за личну употребу и употребу у домаћинству. Ова друштва основала су удружења, која остварују циљеве из области едукације и превенције у борби против злостављања деце и унапређења права и положаја особа са инвалидитетом, првенствено особа са тешкоћама у менталном развоју и њихових породица.

Удружења, која су регистровала статус социјалног предузетништва, остварују циљеве у области подршке особама са аутизмом и другим осетљивим групама, као и у области социјалног, здравственог и друштвено инклузивног рада у корист особа са инвалидитетом на територији Републике Србије.

Туристичко социјална задруга је регистрована за делатност одмаралишта и сличних објеката за краћи боравак.

Подсетимо, од 15. новембра прошле године је Законом о социјалном предузетништву омогућено свим правним лицима и предузетницима, који су регистровани у Агенцији за привредне регистре, да региструју статус социјалног предузетништва, на основу обављања делатности од општег интереса, ради стварања нових и иновативних могућности за решавање друштвених проблема, проблема појединаца и друштвено осетљивих група, као и спречавања настајања и отклањања последица социјалне искључености, јачања друштвене кохезије и решавања других проблема у локалним заједницама, или друштву у целини.

04. април 2023. Обавештење за кориснике 12. април 2023. Нови бројеви телефона Инфо центра и Сервис деска