Агенција за привредне регистре (АПР) је закључно са 21. фебруаром, преко Посебног информационог система за састављање и достављање финансијских извештаја за 2017. годину, примила укупно 47.130 извештаја међу којима су извештаји за статистичке потребе, извештаји за статистичке потребе уз које су достављени и редовни годишњи финансијски извештаји и изјаве о неактивности.

Подсећамо да рок за достављање извештаја за статистичке потребе истиче 28. фебруара 2018. године.

Иако је ове године информациони систем за састављање и достављање финансијских извештаја био доступан корисницима још од 22. јануара, као и да се процес израде и достављања извештаја одвијао без значајнијих проблема, остало је да у наредних недељу дана ( до среде, 28. фебруара 2018. године) пристигне још око 110.000 извештаја у АПР.

Стога, имајући у виду чињеницу да ће велики број обвезника своје извештаје припремати и достављати и током викенда, Агенција је и ове године, у суботу и недељу, 24. и 25. фебруара, од 9 до 17 часова, обезбедила дежурства у Регистру финансијских извештаја и Сервис деску, ради техничке подршке обвезницима и пружања стручне помоћи у вези састављања и достављања финансијских извештаја која је и иначе доступна радним данима у Агенцији.

Препоручујемо да се питања шаљу на електронске адресе:

  • sd@apr.gov.rs за техничку подршку у вези примене ПИС ФИ система и потписивања извештаја и документације;
  • finizvestaji@apr.gov.rs за помоћ у вези са обимом и садржином извештаја и документације који се достављају, као и у вези са правилима која при том морају бити задовољена;
  • obveznicifi@apr.gov.rs за правну помоћ у вези са ажурирањем података у евиденцији обвезника, која се мора проверити пре достављања извештаја за статистичке потребе, односно финансијских извештаја и прописане документације.

Све инструкције у вези са достављањем финансијских и других извештаја за 2017. годину, у форми правила, техничких, корисничких и видео упутстава, објављене су у Регистру финансијских извештаја, па позивамо кориснике да их погледају пре него што започну састављање извештаја у електронском облику.

Такође, обавештавамо кориснике да је Агенција почела да обрађује достављене извештаје па је закључно са јучерашњим даном обрађено 41.268 извештаја за статистичке потребе и више од половине до сада достављених редовних годишњих финансијских извештаја и изјава о неактивности за 2017. годину.

 
13. фебруар 2018. Нерадни дани за Дан државности 27. фебруар 2018. Сутра истиче рок за достављање извештаја за статистичке потребе за 2017. годину