05. октобар 2022.

Поводом оптужби ФК „Партизан” у вези са недавном регистрацијом промене заступника у Југословенском спортском друштву „Партизан”, Агенција за привредне регистре (АПР) још једном наглашава да су сви поступци регистрације у овом спортском друштву спроведени у складу са надлежностима Агенције и на основу прописа којима су уређене спортске организације, поступак регистрације и начин вођења Регистра удружења, друштава и савеза у области спорта, на потпуно транспарентан начин, што значи да је сва документација примљена у поступку регистрације, као и одлуке регистратора донете у том поступку, јавна и доступна сваком заинтересованом грађанину.

Сазнај више

15. септембар 2022.

Представници Агенције за привредне регистре, заједно са представницима Министарства привреде и Управе за спречавање прања новца, у оквиру пројекта „Спречавање прања новца и финансирања тероризма у Србији“, који подржава Шведска агенција за међународни развој и сарадњу, а спроводи Савет Европе, били су у студијској посети Регистру стварних власника Републике Малте, у периоду од 5. до 8. септембра 2022. године.

Сазнај више

29. јул 2022.

У првих шест месеци 2022. године регистровано је оснивање 25.816 привредних субјеката, за 4.520 субјеката више у поређењу са истим периодом прошле године.

Сазнај више

27. јул 2022.

Обавештавамо сва матична правна лица која имају обавезу достављања консолидованог годишњег финансијског извештаја (КГФИ) да у понедељак, 1. августа 2022. године, истиче рок за достављање документације уз тај извештај, која је прописана чланом 45. Закона о рачуноводству.

Сазнај више