Агенција за привредне регистре (АПР) обавештава све заинтересоване кориснике да ће од понедељка, 7. марта 2016. године, бити омогућен приступ Посебном информационом систему Агенције, којим се обезбеђује јединствен поступак уноса, контроле, потписивања и достављања редовних годишњих финансијских извештаја са прописаном документацијом за 2015. годину, чији је рок за достављање 30. јун 2016. године.

Извештаје за статистичке потребе за 2015, годину, потписане квалификованим електронским потписом, електронским путем је доставило 150.000 правних лица и предузетника. Од тога је 104.000, односно 69 одсто обвезника истовремено измирило обавезу достављања и редовних годишњих финансијских извештаја, који су послати уз извештаје за статистичке потребе. Само статистичке извештаје поднело је 34.000, односно 23 одсто правних лица и предузетника, а достављено је и 12.000 изјава о неактивности (8 одсто обвезника).

Агенција је отпочела обраду извештаја за статистичке потребе која ће бити завршена у прописаним роковима. Агенција ће објављивати на својој интернет страни обавештења о утврђеним недостацима, а обвезнике подсећамо да недостатке треба да отклоне у року од 8 дана од дана објављивања на сајту. У противном, подаци из достављеног извештаја не могу бити уписани у базу за статистичке потребе.

Још једном подсећамо обвезнике да Агенција наставља да пружа подршку корисницима, односно да сва питања, као и до сада, могу слати мејлом на следеће адресе: obveznicifi@apr.gov.rs, finizvestaji@apr.gov.rs и sd@apr.gov.rs.

 

29. фебруар 2016. Нове регистрационе пријаве за оснивање 08. април 2016. Достављање консолидованих и замена редовних годишњих финансијских извештаја за 2015. годину