На основу Закона о привредним друштвима, сва привредна друштва имала су обавезу да региструју усклађивање својих оснивачких аката, статута и органа најкасније до 15.07.2012. године.

Постојећа привредна друштва имала су могућност да  измене или усвоје потпуно нова оснивачка акта и те промене пријаве у Агенцији за привредне регистре до наведеног рока.

На основу члана 11. став 6.  Закона о привредним друштвима прописано је да се оснивачки акт региструје у складу са законом о регистрацији, па је на основу ове новине, а према члану 2. Закона о поступку регистрације, Агенција почела са објављивањем оснивачких аката привредних друштава, као документа који је предмет регистрације, на својој интернет страници.

Осим тих докумената, на интернет страници Агенције, у делу Претрага података, уз појединачне податке о регистрованом привредном друштву објављују се и одлуке Регистратора које су донете у поступку регистрације, а регистровани подаци и документи објављују се истовремено са доношењем решења регистратора којим се пријава усваја.

Ово треба имати у виду с обзиром на то да регистрација производи правно дејство према трећим лицима наредног дана од дана објављивања на интернет страници Агенције.  

Изјаву директора Агенције за привредне регистре Звонка Обрадовића о објављивању ових докумената погледајте овде.

22. август 2012. Важно обавештење Регистратора Регистра привредних субјеката за привредна друштва 30. август 2012. Централни архив - трајно решење за чување, рад и управљање архивом АПР-а (ВИДЕО)