Министар рударства и енергетике Александар Антић и в.д. директора Агенцијe за привредне регистре Милан Лучић потписали су Споразум о приступу подацима и документацији Централне евиденције обједињених процедура (ЦЕОП), на основу кога ће Министарству бити омогућено преузимање управних аката који се доносе у поступку издавања електронских грађевинских дозвола (решење о издавању локацијских услова, решење о издавању грађевинске дозволе, решење о издавању употребне дозволе, потврда о правоснажности грађевинске дозволе итд), приступ техничкој документацији на основу које се гради енергетски објекат (извод из пројекта за потребе прибављања грађевинске дозволе, идејни пројекат) и свим другим подацима и чињеницама у ЦЕОП систему, који су од значаја за управно поступање Министарства.

„На овај начин значајно се унапређује рад Министарства јер стичемо могућност да поступамо делотворније и економичније када одлучујемо о захтевима странака, а странкама се олакшава остваривање права која им припадају уз смањење трошкова, без достављања аката и техничке документације која је саставни део ЦЕОП система, а која су до сада самостално достављали“, рекао је министар рударства и енергетике Александар Антић.

„Захваљујући електронским регистрима које води, АПР обезбеђује податке за ефикасније обављање послова из надлежности државних органа и организација, као и учинковитију примену Закона о управном поступку и Закона о електронској управи“, изјавио је в.д. директора АПР-а Милан Лучић и додао да је у првој половини године, по том основу, јавном сектору пружено података за 2,5 милиона субјеката, што је два пута више од досадашњег годишњег максимума.

Лучић је нагласио да је у односу на све спроведене поступке извршене у току прошле године, 40 одсто поступака АПР спровео без накнаде, највише кроз услугу електронске испоруке података путем веб сервиса за државне органе и организације, покрајинске и органе локалне самоуправе.

24. септембар 2019. Упозорење Агенције за привредне регистре поводом уплатница које привредни субјекти ових дана примају на адресу 27. септембар 2019. Ко има обавезу да региструје адресу за пријем електронске поште?