Да и колоквијални позив на кафу може послужити као инспирација за пословно име доказао је Немања Живановић из Београда који је постао власник првог електронски основаног друштва са ограниченом одговорношћу чији ће се ресторан звати „АЈНАКАФУ“.

Овај млади и предузимљиви тридесетчетворогодишњак одлучио је да оснује једночлано друштво са ограниченом одговорношћу, што значи да ће он бити једини власник и директор тог друштва, па је тиме испунио услов за подношење е-пријаве.

Уз исправно попуњену и електронски потписану е-пријаву, накнаду за регистрацију је уплатио платном картицом, а цео процес завршио је преко апликације Агенције за привредне регистре интернетом.

Уз електронско решење о регистрацији оснивања из АПР-а, истовремено је добио и ПИБ који је електронским путем додељен од стране Пореске управе, као и пријаву за правно лице из РЗЗО-а и ПИО фонда.

Кафу у Немањином ресторану на Вождовцу гости ће ускоро моћи да попију, јер оснивача друштва очекује још неколико корака до званичног почетка-отварање пословног рачуна у банци и испуњавање услова за обављање угоститељске делатности. Израда печата, до скора незаобилазан елеменат пословне комуникације, више није обавезан корак у тој процедури.

 

17. октобар 2018. АПР увео е- Регистрацију оснивања једночланог ДОО 25. октобар 2018. Формирано управљачко тело Регионалног портала привредних регистара