Агенција за привредне регистре обавештава све кориснике да 28. фебруара 2018. године (среда) у поноћ истиче рок за достављање:

  • Извештаја за статистичке потребе, или
  • Извештаја за статистичке потребе уз који се истовремено доставља и редовни годишњи финансијски извештај са одговарајућом документацијом, односно
  • Изјаве о неактивности за оне обвезнике који  у току 2017. године нису имали пословних догађаја нити су у пословним књигама имали податке о имовини и обавезама.

После истека законом прописаног рока, путем Посебног информационог система Агенције (ПИС ФИ систем), више неће моћи да се предају Извештај за статистичке потребе и Извештај за статистичке потребе уз који се истовремено доставља и редовни годишњи финансијски извештај са одговарајућом документацијом, односно већ од 01. марта 2018. године, путем ПИС ФИ система, корисницима ће бити омогућено креирање и достављање Редовног годишњег финансијског извештаја, чији је рок за достављање 30.06.2018. године, као и замене јавно објављених финансијских извештаја и прописане документације.

Иначе, све детаљне информације и инструкције у вези са достављањем финансијских и других извштаја за 2017. годину, у форми правила, техничких и корисничких упутстава као и видео упутстава, корисници могу наћи у делу Регистра финансијских извештаја, а  сва спорна питања могу слати мејлом на следеће адресе и то:

  • за ажурирање статусних података или података о законском заступнику потребно је упутити рекламацију на електронску адресу obveznicifi@apr.gov.rs,
  • за решавање питања у вези примене ПИС ФИ система или проблема са потписивањем корисници се могу обратити на електронску адресу sd@apr.gov.rs и
  • за додатна питања и објашњења у вези достављања извештаја која не можете наћи на интернет страници Агенције и у корисничким упутствима за састављање и достављање извештаја, на располагању је мејл адреса finizvestaji@apr.gov.rs.

Још једном, скрећемо пажњу корисницима који су извршили уплату прописане накнаде за обраду и јавно објављивање финансијског извештаја и прописане документације, да не чекају упаривање накнаде са предметом, већ да скенирану уплатницу приложе на предвиђено место у оквиру  ПИС ФИ система, и доставе припремљени извештај.

И на крају, информисаности ради, закључно са јучерашњим даном, Агенцији  је достављено око 104.000 извештаја, што значи да у последња два дана обвезници треба да доставе преко 60.000 извештаја.

 
22. фебруар 2018. И током викенда обезбеђена стручна подршка корисницима за достављање е-финансијских извештаја 01. март 2018. Завршен пријем извештаја за статистичке потребе за 2017. годину