Оснивање Регистра уговора о финансирању пољопривредне производње прописано је Законом о финансирању и обезбеђењу финансирања пољопривредне производње („Службени гласник РС”, број 128/14), а почеће с радом у понедељак, 1. јуна 2015. године. 

Вођење регистра је законом поверено Агенцији за привредне регистре која ће га водити као јединствену, централну, јавну и електронску базу података о закљученим уговорима о финансирању и документима на основу којих је извршена регистрација. Регистар ће садржати основне податке о уговорима о финансирању пољопривредне производње, као што су подаци о уговорним странама, њиховим обавезама и средствима обезбеђења наплате повериочеве обавезе и они ће бити јавно доступни свим заинтересованим лицима преко интернет стране Агенције.Заложно право на будућим пољопривредним производима, као једно од средстава обезбеђења повериочеве обавезе, уписиваће се у Регистар заложног права на покретним стварима и правима који се у оквиру Агенције за привредне регистре води од 2005. године.

Све информације од значаја за поступак регистрације, укључујући и упутства за подношење регистрационих пријава, документацији која се прилаже у поступку уписа у Регистар, као и висини накнаде која се плаћа за регистрацију података биће благовремено објављене на сајту Агенције за привредне регистре.

Сва питања која се односе на регистрацију података о уговорима о финансирању пољопривредне производње и заложном праву као средству обезбеђења повериочевог потраживања, корисници могу упутити на електронску адресу poljoprivredni.ugovori@apr.gov.r, a могу се обратити и на број телефона 011 202 33 50.

30. април 2015. Нерадни дан због првомајских празника 21. мај 2015. Претрага извештаја за 2014. годину – 21. мај 2015.