Агенција за привредне регистре обавештава све заинтересоване кориснике да је од данас, 30. априла 2015. године, омогућен приступ Посебном информационом систему Агенције за састављање и достављање редовних годишњих финансијских извештаја за 2014. годину.

Приступ систему обезбеђен је за све категорије правних лица и предузетника у складу са Законом о рачуноводству. Подсећамо обвезнике да је прописани рок за достављање редовних годишњих финансијских извештаја за 2014. годину, 30. јун 2015. године. Применом Посебног информационог система Агенције, у складу са Техничким упутством врши се састављање и достављање редовних годишњих финансијских извештаја за 2014. годину, који су потписани квалификованим електронским потписом законског заступника. Такође, у систему је омогућено и састављање извештаја без електронског потписа (у хибридном облику), што подразумева и достављање, путем поште, преписа референтне странице која је потписана својеручним потписом законског заступника.Поред тога, од данас, обвезници код којих је у току 2015. године дошло до статусне промене, или отварања односно закључења стечајног поступка, или покретања односно закључења (окончања) поступка ликвидације, као и брисања из надлежног статусног регистра огранака страног правног лица и предузетника, могу приступати систему ради израде и достављања ванредних финансијских извештаја. Напомињемо, да се ванредни финансијски извештаји достављају искључиво у електронском облику, потписани квалификованим електронским потписом законског заступника.   

За микро правна лица која састављају и достављају редовне годишње финансијске извештаје само у папирном облику, Агенција је, у оквиру Претраге евиденције обвезника, омогућила приступ одговарајућем сету образаца који чине овај извештај.

Више информација о начину достављања извештаја објављено је у одељку Финансијски извештаји - Састављање и достављање извештаја за 2014.Истовремено обавештавамо кориснике, да од данас више не постоји могућност приступања систему ради израде извештаја за статистичке потребе, односно истовремене израде извештаја за статистичке потребе и редовног годишњег финансијског извештаја за 2014. годину, за које је рок да се доставе Агенцији, био 31. март 2015. године. 

30. април 2015. Нерадни дан због првомајских празника 11. мај 2015. Регистар уговора о финансирању пољопривредне производње почиње са радом од 1. јуна 2015.