Друштва за управљање инвестиционим фондовима, од данас, могу приступати Посебном информационом систему Агенције за састављање и достављање:

  • извештаја за статистичке потребе за 2014. годину, и
  • истовремено достављање извештаја за статистичке потребе и редовних годишњих финансијских извештаја за 2014. годину.

Имајући у виду да се, за припрему ових извештаја, Посебан информациони систем Агенције први пут примењује, Агенција је обезбедила и техничку подршку за примену овог система, у виду Техничког упутства, као и инструкција у вези са радом система, путем електронске поште sd@apr.gov.rs  и телефона 011 2023350.

Такође, Агенција обавештава све заинтересоване кориснике, да је од данашњег дана,  свим обвезницима примене Закона о рачуноводству, омогућена израда и достављање Извештаја за статистичке потребе и Редовних годишњих финансијских извештаја за 2014. годину, применом Посебног информационог система Агенције.

До данас, овом систему је приступило скоро 110.000 обвезника, што представља више од две трећине укупног броја правних лица и предузетника. У вези са тим, напомињемо, да је велики број обвезника (преко 80 посто) одлучио да заједно са Извештајима за статистичке потребе доставе и Редовне годишње финансијске извештаје за 2014. годину. 

Поред тога, закључно са данашњим даном, у Агенцију је стигло поштом и око 24.000 извештаја у папирном облику.

25. март 2015. Информациони систем Агенције доступан за друштва за управљање добровољним пензијским фондовима 01. април 2015. Прелиминарни резултати пријема извештаја за статистичке потребе и финансијских извештаја