Директорка Агенције Републике Словеније за јавноправне евиденције и сродне услуге (АЈПЕС), mr Мојца Куншек, и директор Агенције за привредне регистре Републике Србије (АПР), Звонко Обрадовић, потписали су данас у Београду Меморандум о разумевању о сарадњи, који има за циљ успостављање оквира за сарадњу на спровођењу заједничких активности.

Сарадња ће обухватити размену расположивих података и информација, пружање услуге бонитета и додељивања глобалног идентификатора правног лица (LEI Code), иницирање и учешће у регионалним и ЕУ пројектима, као и имплементацију Пројекта Европске банке за обнову и развој за успостављање Регионалног портала привредних регистара. Осим тога, Меморандумом је обухваћена сарадња у пружању регистарских и аналитичких услуга јавном и приватном сектору, унапређењу технолошких платформи и моделирању пословних процеса, размени искустава у регистарском и институционалном управљању, као и у области унапређења сигурности података и обради података.

 

16. јун 2016. Саопштење АПР-а о великим корисницима података из финансијских извештаја 27. јун 2016. Истиче рок за пријем редовниих годишњих финансијских извештаја за 2015. годину