На годишњем заседању Генералне скупштине Форума европских привредних регистара (European Commerce Registers’ Forum – ECRF), одржаној јуче, 9. маја 2016. године, у Кардифу, у Великој Британији, директор Агенције за привредне регистре Звонко Обрадовић реизабран је за члана Управног одбора Форума на период од две године.

Обрадовић је председавао 11. Годишњом конференцијом Форума која је 2008. године одржана у Београду, а потом је обављао и функцију Потпредседника Форума у периоду 2008/2009. године. На место члана Управног одбора Форума, директор Агенције за привредне регистре изабран је у периоду 2015/2016, а реизбором у Кардифу мандат је продужен до 2018. године. Осим из Србије, чланови УО Форума су представници из Шведске (председавајућа), Луксембурга, Италије, Литваније и Гибралтара.

Агенција за привредне регистре је од 2005. године члан ове најбројније европске струковне асоцијације која тренутно окупља институције надлежне за регистрацију привредних субјеката из 33 земље, од којих су 20 чланице Европске уније.

Континуирано и предано, АПР улаже велики труд и рад у унапређење међународне сарадње и размену искустава у области вођења електронских регистара и регистрације привредних субјеката, а осим активне улоге коју има у раду Форума европских привредних регистара и Европског привредног регистра, АПР учествује и у раду Међународног удружења комерцијалних администратора и највећих ваневропских струковних удружења.

Иначе, у Кардифу се ове године, по први пут, одржава заједничка годишња конференција две највеће међународне регистарске асоцијације које окупљају чланове из 79 држава/јурисдикција, тако да конференцији у Великој Британији присуствује 261 делегат из европских и Азијско-пацифичких земаља.

 
02. мај 2016. Систем за подношење електронских пријава грађевиснких дозвола поново у функцији 25. мај 2016. Објављен Годишњи билтен финансијских извештаја за 2015. годину