АПР на манифестацији „Подршка предузетништву на вашем прагу” у ПараћинуУ оквиру манифестације „Подршка предузетништву на вашем прагу”, Агенција за привредне регистре је 15. априла посетила Параћин, где је на свом штанду заинтересованим грађанима, незапосленима, послодавцима и младима из ове општине делила штампане публикације и информације о услугама које пружа приликом регистрације привредних субјеката.

Ова манифестација има циљ да приближи републичке институције које пружају подршку развоју предузетништва локалним заједницама и грађанима.

Државни секретар за запошљавање Владимир Илић отворио је овај својеврсни мини сајам предузетништва, који је одржан у хотелу „Петрус”. Г. Илић је најавио смањење пореза на зараде запослених, као део стимулативних мера које ће држава предузети за даљи развој предузетништва.

Присутним посетиоцима обратили су се и помоћник министра за мала и средња предузећа Игор Бркановић, помоћник министра за регионални развој Миодраг Миљковић, као и директор Агенције за привредне регисте Звонко Обрадовић и заменик директора Агенције за МСП Дејан Радуловић.

На отварању манифестације истакнута је важност улагања у развој предузетништва, са посебним освртом на олакшице које пружа држава на плану побољшавања пословне климе у Србији, кроз успостављање једноставнијег и бржег процеса регистрације фирме, равномерну регионалну доступност услуга које пружају републичке агенције, финансијске и нефинансијске подстицајне мере Агенције за мала и средња предузећа, која је подсетила присутне грађане да је тренутно отворен конкурс за кредите за почетнике и старт уп кредите, чији је рок за пријављивање 15. мај.

Осим Агенције за привредне регистре, на манифестацији „Подршка предузетништву на вашем прагу” учествовале су и Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа и Министарства економије и регионалног развоја, као организатори, као и Национална служба за запошљавање и Министарство омладине и спорта.

 
14. април 2008. Наступ АПР на сајму запошљавања 06. мај 2008. Провера статуса предмета путем СМС поруке у Агенцији за привредне регистре