САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ УЧЕШЋА ЗВОНКА ОБРАДОВИЋА, ДИРЕКТОРА АГЕНЦИЈА ЗА ПРИВРЕДНЕ РЕГИСТРЕ (АПР) НА ГОДИШЊОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ФОРУМА ПРИВРЕДНИХ РЕГИСТАРА У КАНАДИ

Директор Агенције за привредне регистре (АПР) Звонко Обрадовић позван је на Годишњу конференцију Форума привредних регистара (Corporate Registers Forum - CRF), која се одржава у Канади (Ванкувер, 31. март - 04. април 2008. год), да у својству председника Управног одбора Форума европских привредних регистара (European Commerce Registers’ Forum - ECRF ), представи рад ECRF, којим АПР председава од јуна прошле године до јуна 2008. године.

Г. Звонко Обрадовић је на јучерашњој сесији информисао учеснике скупа о свим активностима које је Агенција за привредне регистре, као председавајући регистар у ECRF, предузела од јуна 2007. године. Он је представио и резултате 3. XBRL ECRF конференције, коју је АПР организовао 18. јануара у Београду. На крају свог излагања, г. Обрадовић је позвао учеснике скупа да дођу у Србију, на 11. Годишњу конференцију ECRF, која ће се одржати 19. и 20. јуна 2008. године у Београду, у организацији Агенције за привредне регистре.

Домаћин овогодишње годишње конференције CRF, чија је тема „Интероперабилност међу пријатељима” (“Between Friends – Interoperability”), је Канадски привредни регистар (Corporations Canada). Конференцију је отворила помоћница министра индустрије Канаде, гђа Marie-Josée Thivierge.

CRF је међународна непрофитна организација привредних регистара, основана пре пет година, са циљем стварања платформе за међусобну размену искустава привредних регистара и других институција надлежних за регистрацију привредних субјеката. Чланови Форума су привредни регистри и друге институције из јурисдикција Аустралије, Канаде, Кукових острва, Фиђија, Хонг Конга, Индије, Малезије, Маурицијуса, Новог Зеланда, Нигерије, Пакистана, Самое, Сингапура, Јужне Африке, Сри Ланке, Тонга, Велике Британије, Вануатуа и Замбије.

 
12. март 2008. Саопштење о посети директора АПР Звонка Обрадовића Таџикистану 14. април 2008. Нова услуга - претрага статуса предмета