САОПШТЕЊЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВРЕДНЕ РЕГИСТРЕ (АПР) О ПРИМЉЕНИМ ФИНАНСИЈСКИМ ИЗВЕШТАЈИМА ЗА 2007. ГОДИНУ

Агенција за привредне регистре (АПР) је примила 108.261 финансијски извештај привредних субјеката. На основу пристигле и обрађене документације, своје финансијске извештаје је у АПР предало 13.395 предузетника, 91.927 малих и 2.939 средњих и великих предузећа.

Од укупног броја примљених финансијских извештаја, чак 60% пристигло је путем поште, док су остали извештаји били примљени у београдском седишту и 13 канцеларија АПР.

Агенција ће сву примљену папирну документацију обрадити и превести у електронску форму, а на нашој Интернет страни (одељак Претрага података, у Регистру привредних субјеката) биће објављено најважнијих пет података из извештаја за 2007. годину: пословни приход и расход, укупан добитак, вредност активе и капитал привредног субјекта.

Уз ове податке, Агенција ће убудуће објављивати и податак о укупном броју запослених, као саставни део корпоративних података који ће бити доступан јавности.

Осим тога, у току ове године корисницима ће бити доступна још једна нова услуга - скенирани финансијски извештаји за период 2005 - 2007. годину.

 
21. фебруар 2008. Обавештење о подношењу годишњих финансијских извештаја 12. март 2008. Саопштење о посети директора АПР Звонка Обрадовића Таџикистану