САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ ПОСЕТЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ МИНИСТАРСТВА ЕКОНОМИЈЕ И РЕГИОНАЛНОГ РАЗВОЈА КАНЦЕЛАРИЈИ АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВРЕДНЕ РЕГИСТРЕ (АПР) У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ

Организациона јединица Агенције за привредне регистре (АПР) у Косовској Митровици наставља са радом, у оквиру својих надлежности (пријем захтева, лично преузимање решења о регистрацији и др). Ова канцеларија АПР отворена је јануара 2007. године и налази се на адреси Краља Петра I 106.

У сарадњи са Министарством економије и регионалног развоја и другим надлежним агенцијама, АПР ће ојачати организационе капацитете ове канцеларије кроз пружање нових услуга, у склопу мера за подстицање равномерног регионалног развоја Републике Србије.

Агенција ће ускоро приступити и закључивању уговора о сарадњи са српским локалним заједницама са територије Косова и Метохије, по принципу који важи и за све остале општине на подручју Републике Србије. Потписивањем ових уговора, АПР ће омогућити предузетницима са територије Косова и Метохије да у најближој општинској канцеларији предају своју документацију или лично преузму своја решења о регистрацији, упућена из београдског седишта Агенције за привредне регистре.

 

Директор АПР Звонко Обрадовић, заједно са државним секретарима Министарства економије за регионални развој Верицом Калановић и за запошљавање Владимиром Илићем, као и са директором Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа и предузетништва Дејаном Јовановићем, посетили су канцеларију АПР у Косовској Митровици. Министар Млађан Динкић са делегацијом Министарства економије и регионалног развоја обишао је данас српске општине на северу Косова.

 
20. фебруар 2008. АПР потписала протокол са KOICA 21. фебруар 2008. Обавештење о подношењу годишњих финансијских извештаја