Агенција за привредне регистре је доказала да испуњава захтеве сигурносног стандарда ISO/IEC 27001:2013 за Систем менаџмента заштите и безбедности информација, на основу чега је стекла међународни сертификат за систем за управљање сигурношћу информација (ИСМС).

Успостављање и вођење система за управљање сигурношћу информација (ИСМС), према стандарду ISO/IEC 27001:2013, доказује усаглашеност система са међународним стандардом и одговарајућим законодавством у области безбедности информација, системску заштиту у области информационе безбедности, смањење ризика од губитка информација, одговорност свих запослених у организацији за безбедност информација, повећан углед и поверење код запослених, корисника и других заинтересованих страна.  

Стандард ISO/IEC 27001:2013 је усредсређен на заштиту поверљивости, целовитости и расположивости података, која се постиже препознавањем који се потенцијални проблеми могу догодити подацима и шта треба предузети да се такви проблеми спрече, односно на управљање ризицима.

На основу добијеног сертификата, Агенција, у оквиру свог пословања из делокруга својих надлежности, обезбеђује додатну вредност за кориснике и заинтересоване стране која се односи на јачање поверења у погледу заштите информација, смањења ризика у пословању и јачања безбедносне културе.         

Проверу испуњености услова за добијање овог стандарда спровела је компанија DAS SЕЕ, заступник независног сертификационог тела „DAS Certification Limited” из Велике Британије акредитованог од стане најпознатијег светског акредитационог тела UKAS.

Сертификат

14. фебруар 2022. Агенција неће радити за државни празник Сретење - Дан државности Србије 24. фебруар 2022. Измењени рокови и услови достављања финансијских извештаја у складу са Законом о рачуноводству