Сходно одредбама Закона о рачуноводству, чија је примена почела у овој години, Агенција за привредне регистре подсећа на измењене рокове и услове под којима се достављају финансијски извештаји за 2021. годину.

Рок за достављање редовних годишњих финансијских извештаја истиче 31. марта 2022. године, а не 28. фебруара. Новим законом је укинута обавеза достављања података за статистичке и друге потребе до 28. фебруара, док је рок за достављање редовног годишњег финансијског извештаја, заједно са обрасцем Статистичког извештаја, померен на 31. март.

Документацију, укључујући одговарајуће одлуке, више немају обавезу да достављају сва правна лица и предузетници. Ту документацију достављају само обвезници ревизије и то у накнадном року - до 30 јуна 2022. године, при чему ни они више нису дужни да достављају одлуку о расподели добити/покрићу губитка.

Микро привредна душтва, задруге и установе дужни су да од ове године уз редовни годишњи финансијски извештај достављају Напомене уз тај извештај.

Микро друга правна лица (политичке организације, синдикалне организације, фондације и задужбине, удружења, спортска удружења, коморе и сл.) и микро предузетници, уз обрасце редовног годишњег финансијског извештаја, не треба да прилажу било каква документа, осим у изузетним ситуацијама, као што је, нпр., у питању случај када су неажурни подаци о правном лицу у евиденцији обвезника, уколико је законски заступник ограничен супотписом и сл.  

18. фебруар 2022. АПР стекла међународни сертификат за систем управљања сигурношћу информација 28. фебруар 2022. Због прекида на телекомуникационим линковима, отежана комуникација између АПР и корисника