Привреда је и у 2023. години наставила да послује профитабилно, уз јачање финансијских капацитета и благе позитивне тенденције у делу задужености и ликвидности, објављено је у „Годишњем извештају о пословању привреде у 2023. години” који је од данас доступан на интернет страници Агенције.

Публикација садржи анализу успешности пословања и финансијског положаја за 110.808 привредних друштава, као и за 1.536 установа и 117.115 предузетника.

Годишњи извештај је сачињен на основу прелиминарне збирне обраде података из редовних годишњих финансијских извештаја и статистичких извештаја за 2023. годину, који су унети у базу за статистичке потребе, а основни трендови су сагледани према коначним збирно обрађеним подацима из редовних годишњих финансијских извештаја и статистичких извештаја за 2022. годину.

Поред анализе привредних кретања на укупном нивоу, посебан осврт је дат са аспекта концентрације финансијских перформанси према секторима и величини привредних друштава, а приказана је и анализа пословања одређених сегмената привредних друштава – јавних предузећа и привредних друштава у стечају и ликвидацији.

Кратак осврт на пословање привреде можете прочитати овде.

„Годишњи извештај о пословању привреде у 2023. години”, са пратећом презентацијом „Пословање привреде у 2023. години” објављени су у одељку Регистри/ Финансијски извештаји/ Публикације/ Годишњи извештаји о пословању правних лица, предузетника и економских целина.

09. јул 2024. Привреда у 2023. години остварила позитивне резултате послујући профитабилно девету годину заредом 26. јул 2024. Рок за достављање документације уз консолидовани годишњи финансијски извештај истиче 31. јула 2024. године