У информационом систему АПР данас је одобрена 1000. е- регистрација оснивања предузетника од почетка године.

Услугу електронске регистрације први су искористили предузетници који су се и регистровали за делатности из области везаних за информационе технологије и пословање, као што су рачунарско програмирање, консултантске активности у вези с пословањем и осталим управљањем, консултантске делатности у области информационе технологије, инжењерске делатности и техничко саветовање, специјализоване дизајнерске делатности, комбиноване канцеларијско-административне услуге, рачуноводствени, књиговодствени, ревизорски послови, пореско саветовање, архитектонска делатност.

Остале предузетнике охрабрујемо на коришћење ове услуге која поједностављује процедуру регистрације и смањује трошкове оснивања.

Осим услуге е-регистрације оснивања предузетника и једночланих привредних друштава, АПР пружа привредницима и е-регистрацију финансијских извештаја, као и издавање електронских грађевинских дозвола, док се ускоро очекује увођење Централне евиденције стварног власништва у којој ће се пријаве достављати искучиво у електронском облику.

10. новембар 2018. Једноставније и сигурније претраживање података у АПР-у преко корисничког налога 10. децембар 2018. Предузетници – пријавa и одјава из евиденције обвезника достављања финансијских извештаја за 2018.