Агенцији за привредне регистре се обратио одређен број корисника јавних средстава који финансијске извештаје достављају Агенцији, односно установа које не послују ради стицања добити, са захтевом да редовни годишњи финансијски извештај за 2014. годину, односно извештај за статистичке потребе, доставе као друга правна лица, сагласно Правилнику о садржини и форми образаца финансијских извештаја за друга правна лица и Правилника о облику и садржају статистичког извештаја за друга правна лица.  

С тим у вези, Агенција се за мишљење обратила надлежном Министраству финансија, којој групи правних лица припадају поменуте категорије обвезника, на које се исто изјаснило дописом бр. 011-00-155/2015-16 од 10.03.2015. године. Наиме, према поменутом мишљењу министарства, свако правно лице у Републици Србији би требало да самостално, у складу са сврхом свог оснивања и пословања, и према делатности за чије је обављање регистровано, дефинише рачуноводствена правила која примењује. Поред тога, став министарства је да у циљу прецизног дефинисања која правна лица припадају категорији других правних лица, треба утврдити да ли су иста за 2013. годину, подносила Пореској управи Порески биланс за недобитне организације (образац ПБН1).У том смислу, корисници јавних средстава који финансијске извештаје достављају Агенцији, тј установе које не послују ради стицања добити, а који сматрају да редовни годишњи финансијски извештај за 2014. годину, односно извештај за статистичке потребе, треба да поднесу као друга правна лица, у обавези су да Агенцији доставе: захтев за промену у евиденцији обвезника финансијских извештаја потписан од стране законског заступника, а у којем ће навести разлоге због којих достављају извештаје за друга правна лица и копију Пореског биланса за недобитне организације за 2013. годину, који је достављен Пореској управи (образац ПБН1). Поменути захтев и образац треба послати поштом на адресу - Агенција за привредне регистре, Регистар финансијских извештаја, Бранкова 25, Београд или предати непосредно на шалтеру 1 на истој адреси.

17. март 2015. Брокерско-дилерским друштвима, од данас доступан Посебни информациони систем Агенције 18. март 2015. Подаци за 2014. годину објављени на Мапи Регистра мера и подстицаја регионалног развоја