Агенција за привредне регистре  (АПР) је данас организовала скуп под називом „100.000 ПОКРЕЋЕ СРБИЈУ”, поводом регистрације сто хиљадитог предузећа. Скупу је, поред гђе Верице Калановић, државног секретара у Министарству економије и регионалног развоја, г. Дејана Јовановића, директора Агенције за развој малих и средњих предузећа и предузетништва (МСПП), присуствовала и гђа Андријана Главина, оснивач сто хиљадитог предузећа.

        

„Првих 100.000 је већ покренуло Србију! Али, наш посао смо тек започели! Потребно нам је још много нових привредних субјеката, много добрих пословних идеја и много заједничког напора да би добили економску снагу коју Србија заслужује! До сада регистрована предузећа начинила су први корак, а држава стоји уз њих, да им олакша административну процедуру за регистрацију, и помогне им да добију најповољнији кредит којим ће успешно започети свој приватни посао”, изјавио је г. Звонко Обрадовић, директор АПР.

Гђа Андријана Главина, власница сто хиљадитог регистрованог предузећа, које ће се бавити производњом индустријске амбалаже, конкурисаће код Фонда за развој и Агенције за МСПП за “start up” кредит. Предуслов за одобравање овог кредита у износу од 30.000 ЕУР, а који додељује Министарство економије и регионалног развоја, је регистрација привредног друштва код АПР. Oнa је овим поводом добила лаптоп рачунар од стратешког партнера АПР, компаније ComTrade Group, као и ADSL прикључак и годину дана бесплатног интернета од Телекома Србије.

 
06. мај 2008. Провера статуса предмета путем СМС поруке у Агенцији за привредне регистре 12. мај 2008. Прва електронска регистрација у Србији