АПР УВЕЛА НОВУ СЕРВИСНУ УСЛУГУ ЗА ПРИВРЕДНЕ СУБЈЕКТЕ – ПРЕТРАГУ СТАТУСА ПРЕДМЕТА

Агенција за привредне регистре (АПР) увела је нову услугу за своје кориснике –  претрагу „Статус предмета”.

Сви привредни субјекти, који су поднели захтев за регистрацију, могу да на овом веб порталу провере статус предмета. Статус предмета могуће је извршити на основу броја предмета, који се додељује приликом пријема регистрационе пријаве у АПР.

Претрага статуса предмета налази се на насловној страни овог веб портала, у одељку „Привредна друштва“ и „Предузетници“ – „Претрага података“.

У сваком моменту, можете проверити какав је тренутни статус предмета: да ли је предмет примљен у седишту АПР, да ли је у обради, да ли је захтев позитивно решен или је делимично одобрен. Такође, корисници ће на свој упит добити одговор и да ли је захтев коначно одбачен, да ли је прекинут поступак регистрације или је предмет одбачен са налогом за допуну документације.

Претрагу статуса предмета обезбеђује потпуна електронска обрада података и најнапредније софтверско решење које се примењује у Агенцији.

Ово додатно информисање о статусу предмета омогућиће да привредни субјекти, још у поступку регистрације, допуне своју документацију. Агенција за привредне регистре очекује да ће ова услуга додатно скратити рокове за регистрацију и учинити рад Агенције ефикаснијим.

До сада се статус предмета проверавао у седишту Агенције, организационим јединицама, путем електронске поште на адресу registar@apr.sr.gov.yu, drustva@apr.sr.gov.yu, preduzetnici@apr.sr.gov.yu или позивом на телефон 333 1 444. Претрагом јавних података у Регистру привредних субјеката могуће је установити само да ли је извршена регистрација оснивања или брисања, као и да ли је извршена промена регистрованих података.

 
04. април 2008. Учешће директора АПР Звонка Обрадовића на конференцији у Канади 14. април 2008. Наступ АПР на сајму запошљавања