Уговори о финансирању пољопривредне производње од данас ће почети да се уписују у Агенцији за привредне регистре, у новоуспостављени Регистар уговора о финансирању пољопривредне производње

Тим поводом, Агенцију су посетили проф. др Снежана Богосављевић Бошковић, министарка пољопривреде и заштите животне средине и Милош Миловановић, координатор пројекта Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) и Организације Уједињених нација за храну и пољопривреду (ФАО), у оквиру којег је израђен закон и обезбеђена имплементација новог система финансирања и обезбеђења финансирања пољопривредне производње у Србији. 

Регистар уговора о финансирању пољопривредне производње прописан је Законом о финансирању и обезбеђењу финансирања пољопривредне производње који је усвојен новембра прошле године, на предлог Министарства пољопривреде и заштите животне средине, али се пуна примена новог система финансирања очекује у првом кварталу идуће године. 

Обраћање директора Агенције за привредне регистре Звонка Обрадовића, министарке пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежане Богосављевић Бошковић и координатора FAO-EBRD пројеката у Србији Милоша Миловановића можете преузети са сајта www.infobiro.tv. 

 

27. мај 2015. Подаци за први квартал 2015. године објављени на Мапи Регистра мера и подстицаја регионалног развоја 19. јун 2015. Фирме се региструју у општинама где су мањи трошкови пословања