Агенција за привредне регистре обавештава кориснике да је од данас обезбеђен приступ Посебном информационом систему Агенције за састављање и достављање извештаја за 2014. годину, а у складу са Техничким упутством, за Народну банку Србије, даваоце финансијског лизинга и берзу, и то:

  • извештаја за статистичке потребе и
  • истовремено достављање извештаја за статистичке потребе и редовних годишњих финансијских извештаја.

Још једном подсећамо да, финансијске институције, извештаје за статистичке потребе, финансијске извештаје и прописану документацију за 2014. годину, достављају Агенцији, искључиво у електронском облику, применом Посебног информационог система Агенције, потписане квалификованим електронским потписом законског заступника.Агенција је, такође, обезбедила и техничку подршку за примену Посебног информационог система, у виду техничког упутства (у комплету) и инструкција путем електронске поште sd@apr.gov.rs и телефона  011 2023350.Више информација о начину достављања извештаја објављено је у делу Финансијски извештајиНачин достављања извештаја.У наредних неколико дана, приступ Посебном информационом систему Агенције ће бити омогућен и преосталим финансијским институцијама.Такође, Агенција обавештава кориснике да је, у протеклих седам дана, од када је доступан Посебни информациони систем Агенције, за привредна друштва, друга правна лица и банке, систему приступио значајан број обвезника и започео израду oкo 23.000 извештаја, од чега је 10.800 припремљено за достављање без електронског потписа, а 1.260 извештаја је потписано квалификованим електронским потписом и већ достављено Агенцији у електронском облику. 

Поред тога, закључно са данашњим даном, у Агенцију је стигло поштом и око 3.200 извештаја у папирном облику. 

 
06. март 2015. Од данас и за банке доступан Посебни информациони систем Агенције 13. март 2015. Информациони систем доступан за друштва за осигурање и затворене / приватне инвестиционе фондове