Агенција за привредне  регистре (АПР) обавештава кориснике да је почев од данас, 6. марта 2015. године, у одељку Регистра финансијских извештаја, и банкама омогућен приступ Посебном информационом систему Агенције за састављање и достављање извештаја за 2014. годину, у складу са Техничким упутством и то:

  • извештаја за статистичке потребе и
  • истовремено достављање извештаја за статистичке потребе и редовних годишњих финансијских извештаја.

Подсећамо, да банке, као и остале  финансијске  институције, извештаје за статистичке потребе, финансијске извештаје и прописану документацију за 2014. годину, достављају Агенцији, искључиво у електронском облику, применом Посебног информационог система Агенције, потписане квалификованим електронским потписом законског заступника.Агенција је, такође, обезбедила и техничку подршку за примену Посебног информационог система, у виду техничког упутства (у комплету) и инструкција путем електронске поште sd@apr.gov.rs и телефона  011 2023350.

Више информација о начину достављања извештаја објављено је у делу Финансијски извештајиНачин достављања извештаја.Осталим финансијским институцијама ће, у наредним данима, бити сукцесивно обезбеђиван приступ  Посебном информационом систему Агенције.

На крају, информисаности ради, обавештавамо кориснике да је, у протекла три дана, од када је доступан Посебни информациони систем Агенције за привредна друштва и друга правна лица, систему приступио одређен број обвезника и започео  израду преко 11.000 извештаја, од чега је 4.000 припремљено за достављање без електронског потписа, а 390 извештаја је потписано квалификованим електронским потписом и већ достављено Агенцији у електронском облику. Поред тога, закључно са данашњим даном, у Агенцију је стигло поштом и око 3. 000 извештаја у папирном облику. 

 
02. март 2015. Посебни информациони систем Агенције од данас доступан корисницима 10. март 2015. Посебни информациони систем Агенције доступан за Народну банку Србије, даваоце фин. лизинга и берзу