Агенција за привредне  регистре (АПР) обавештава сва правна лица која имају контролу над једним или више правних лица, односно имају обавезу састављања консолидованих финансијских извештаја за економску целину у складу са чланом 27. Закона о рачуноводству, да им је од данас, 03. јула 2015. године, у Посебном информационом систему Агенције,  омогућено састављање и достављање консолидованих финансијских извештаја за 2014. годину за све групе правних лица.

Применом Посебног  информационог система Агенције, у складу са Техничким упутством за његову примену, врши се  састављање  и достављање консолидованих финансијских извештаја са одговарајућом документацијом за 2014. годину у електронском облику, потписане  квалификованим електронским потписом искључиво законског заступника.

Посебно напомињемо, да је у том систему обавезно обележавање врсте захтева да је реч о  консолидованом финансијском извештају,  затим треба обележити да се ради о матичном правном лицу, као и  да је обвезник ревизије тог консолидованог финансијског извештаја.

Више информација о консолидованим финансијским извештајима објављено је у делу Финансијски извештаји –Врсте и садржина извештаја- Консолидовани финансијски извештаји.

За додатна објашњења на располагању је Инфо центар Агенције, на број 011 2023 350, као и електронска адреса finizvestaji@apr.gov.rs

 
19. јун 2015. Фирме се региструју у општинама где су мањи трошкови пословања 16. јул 2015. Информација о обавези достављања консолидованог годишњег извештаја о пословању