U Privrednoj komori Srbije, u Beogradu, danas je održana javna rasprava o Nacrtu zakona o privremenim ograničenjima prava lica na sticanje i vršenje određenih prava u privrednim subjektima i obavljanje privredne delatnosti, čijim će usvajanjem biti stvoren institucionalni okvir za unapređenje privrednog ambijenta i povećanje transparentnosti i pravne sigurnosti u zemlji. 

Uspostavljanjem posebnog informacionog sistema u Agenciji za privredne registre biće stvoren jedinstveni registar sa podacima iz različitih državnih organa koji će poslužiti za sprečavanje zloupotreba postupka registracije i širenja „začaranog kruga“ dužnično-poverilačkih odnosa.Na beogradskoj javnoj raspravi učestvovali su potpredsednik Privredne komore Srbije Zdravko Jelušić, ministar privrede Željko Sertić, pomoćnik ministra privrede dr Dragan Janjić, direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović i registrator Registra privrednih subjekata u APR Miladin Maglov.

Izjave ministra privrede Željka Sertića i direktora APR-a Zvonka Obradovića možete pogledati ovde:

 

27. novembar 2014. Javna rasprava o Nacrtu zakona o privremenom ograničenju prava obavljanja privrednih i dr. delatnosti 19. decembar 2014. Obaveštenje za korisnike internet stranice APR