Povodom današnjih protesta lica povezanih sa Auto-moto savezom Srbije ispred prostorija Agencije za privredne registre (APR), obaveštavamo javnost da je od 10. aprila do danas APR primila na desetine registracionih prijava za promenu zastupnika u udruženju AMSS i s njim povezanim privrednim društvima i da je Agencija odgovorila na sve prijave u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, uz poštovanje propisanih rokova za odlučivanje.

Stoga, još jednom, podsećamo sva lica povezana sa AMSS i javnost da je Agencija za privredne registre registarski organ i da nema ovlašćenja da odlučuje o zakonitosti postupaka u kojima je izvršen izbor zastupnika ili promenjen statut i druga interna dokumenta udruženja i privrednih društava, jer o tome odlučuje sud.

Uprkos velikom broju obrađenih predmeta, na postupanje Agencije nije bilo prigovora ili žalbi sem u jednom predmetu gde je žalba izjavljena od neovlašćenog lica.

 
06. maj 2014. Objava god. fin. izveštaja za privredna društva, ustanove, preduzetnike i druga pravna lica 13. maj 2014. Početak davanja podataka iz finansijskih izveštaja za 2013. godinu i pružanje usluga sa tim podacima