Agencija za privredne registre u obavezi je da informiše javnost da je od Auto - moto saveza Srbije kao i svih zavisnih privrednih subjekata u proteklih mesec dana primila više desetina registracionih prijava koje se odnose na nastojanja dve sukobljene strane da preko registarskog organa reše očigledan sukob koji postoji u ovom udruženju.

Na današnjem sastanku u prostorijama Agencije za privredne registre, predstavnici jednog dela zaposlenih u Auto-moto savezu Srbije obavešteni su o tome da Agencija ne može biti arbitar koji će ocenjivati zakonitost rada organa unutar udruženja koja su donosila odluke na osnovu kojih je vršena registracija zastupnika u ovom udruženju.

Svi podnosioci prijava upućeni su da se za pravnu zaštitu obrate nadležnom sudu kao i da preduzmu pravna sredstva za zaštitu svojih prava.

Pritisak kojem su izloženi zaposleni u Agenciji ne može biti od uticaja na njeno postupanje, u zakonima utvrđenim procedurama koje podležu preispitivanju od strane nadležnih organa, najpre Ministarstava za državnu upravu, a potom i Ministarstva privrede, u čijoj su nadležnosti ovo udruženje i ostali povezani subjekati u AMSS.

 

28. april 2014. Ističe rok za dostavljanje konsolidovanih finansijskih izveštaja 06. maj 2014. Objava god. fin. izveštaja za privredna društva, ustanove, preduzetnike i druga pravna lica