Agencija za privredne registre obaveštava sve zainteresovane korisnike da je od danas, 30. aprila 2015. godine, omogućen pristup Posebnom informacionom sistemu Agencije za sastavljanje i dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2014. godinu.

Pristup sistemu obezbeđen je za sve kategorije pravnih lica i preduzetnika u skladu sa Zakonom o računovodstvu. Podsećamo obveznike da je propisani rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2014. godinu, 30. jun 2015. godine. Primenom Posebnog informacionog sistema Agencije, u skladu sa Tehničkim uputstvom vrši se sastavljanje i dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2014. godinu, koji su potpisani kvalifikovanim elektronskim potpisom zakonskog zastupnika. Takođe, u sistemu je omogućeno i sastavljanje izveštaja bez elektronskog potpisa (u hibridnom obliku), što podrazumeva i dostavljanje, putem pošte, prepisa referentne stranice koja je potpisana svojeručnim potpisom zakonskog zastupnika.Pored toga, od danas, obveznici kod kojih je u toku 2015. godine došlo do statusne promene, ili otvaranja odnosno zaključenja stečajnog postupka, ili pokretanja odnosno zaključenja (okončanja) postupka likvidacije, kao i brisanja iz nadležnog statusnog registra ogranaka stranog pravnog lica i preduzetnika, mogu pristupati sistemu radi izrade i dostavljanja vanrednih finansijskih izveštaja. Napominjemo, da se vanredni finansijski izveštaji dostavljaju isključivo u elektronskom obliku, potpisani kvalifikovanim elektronskim potpisom zakonskog zastupnika.   

Za mikro pravna lica koja sastavljaju i dostavljaju redovne godišnje finansijske izveštaje samo u papirnom obliku, Agencija je, u okviru Pretrage evidencije obveznika, omogućila pristup odgovarajućem setu obrazaca koji čine ovaj izveštaj.Više informacija o načinu dostavljanja izveštaja objavljeno je u odeljku Finansijski izveštaji - Sastavljanje i dostavljanje izveštaja za 2014.

Istovremeno obaveštavamo korisnike, da od danas više ne postoji mogućnost pristupanja sistemu radi izrade izveštaja za statističke potrebe, odnosno istovremene izrade izveštaja za statističke potrebe i redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2014. godinu, za koje je rok da se dostave Agenciji, bio 31. mart 2015. godine. 

30. april 2015. Neradni dan zbog prvomajskih praznika 11. maj 2015. Registar ugovora o finansiranju poljoprivredne proizvodnje počinje sa radom od 1. juna 2015.