Društva za upravljanje investicionim fondovima, od danas, mogu pristupati Posebnom informacionom sistemu Agencije za sastavljanje i dostavljanje:

  • izveštaja za statističke potrebe za 2014. godinu, i
  • istovremeno dostavljanje izveštaja za statističke potrebe i redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2014. godinu.

Imajući u vidu da se, za pripremu ovih izveštaja, Poseban informacioni sistem Agencije prvi put primenjuje, Agencija je obezbedila i tehničku podršku za primenu ovog sistema, u vidu Tehničkog uputstva, kao i instrukcija u vezi sa radom sistema, putem elektronske pošte sd@apr.gov.rs  i telefona 011 2023350.

Takođe, Agencija obaveštava sve zainteresovane korisnike, da je od današnjeg dana,  svim obveznicima primene Zakona o računovodstvu, omogućena izrada i dostavljanje Izveštaja za statističke potrebe i Redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2014. godinu, primenom Posebnog informacionog sistema Agencije.

Do danas, ovom sistemu je pristupilo skoro 110.000 obveznika, što predstavlja više od dve trećine ukupnog broja pravnih lica i preduzetnika. U vezi sa tim, napominjemo, da je veliki broj obveznika (preko 80 posto) odlučio da zajedno sa Izveštajima za statističke potrebe dostave i Redovne godišnje finansijske izveštaje za 2014. godinu.

Pored toga, zaključno sa današnjim danom, u Agenciju je stiglo poštom i oko 24.000 izveštaja u papirnom obliku.

25. mart 2015. Informacioni sistem Agencije dostupan za društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima 01. april 2015. Preliminarni rezultati prijema izveštaja za statističke potrebe i finansijskih izveštaja