Od 12. avgusta u APR se primenjuje nova klasifikacija delatnosti prema kojoj se svim registrovanim privrednim društvima, preduzetnicima i drugim pravnim i fizičkim licima menjaju šifre i opis pretežne delatnosti, u skladu sa međunarodnom klasifikacijom koja se primenjuje i u Evropskoj uniji.

Promena ovih podataka odnosi se na 566 hiljada registrovanih jedinica razvrstavanja kod kojih će doći do promena u šifri i opisu pretežne delatnosti. Ova promena vrši se besplatno.Kod 400 hiljada registrovanih entiteta ova promena moći će da se izvrši automatski, dok se ostalim privrednim subjektima i drugim pravnim i fizičkim licima preporučuje da prate promene na našem sajtu.

Ukoliko smatraju da nova šifra i opis delatnosti ne odgovaraju stvarnoj pretežnoj delatnosti, ovi subjekti mogu podneti zahtev za razvrstavanje pod drugom šifrom i opisom delatnosti. Posao automatske promene delatnosti i promene u okviru iste grane delatnosti, APR vrši besplatno. Promena grane delatnosti, kao i do sada, vrši se uz plaćanje naknade.

 

17. avgust 2010. Napomena u vezi sa implementiranjem nove klasifikacije delatnosti 09. septembar 2010. APR u brojkama - U prvoj polovini godine osnovano 25628 privrednih subjekata