I pored toga što mala i srednja privredna društva čine 98,9 odsto od ukupnog broja privrednih društava, pretežni uticaj na domaću privredu već godinama ostvaruju velika privredna društva, pokazuju rezultati poslovanja privrede koju je objavila APR, na osnovu obrađenih finansijskih izveštaja za 2009. godinu. Ova društva su u 2009. godini zapošljavala 42.5 odsto od ukupnog broja radnika, ostvarila više od polovine ukupnih prihoda celokupne privrede Republike Srbije (55 odsto) i imala dominantan uticaj na ostvaren negativan neto finansijski rezultat.

Velika privredna društva u 2009. godini iskazala su negativan neto finansijski rezultat u iznosu od 75 milijardi dinara koji čini preko dve trećine iskazanog negativnog neto finansijskog rezultata na nivou ukupne privrede Srbije.

Posmatrano po veličini, jedino mala privredna društva iskazala su pozitivan neto finansijski rezultat u iznosu od 6 milijardi dinara, koji je u odnosu na 2008. godinu manji za 83 odsto. Srednja privredna društva iskazala su višestruko veći negativan neto finansijski rezultat u iznosu od 27 milijardi dinara.

 
03. avgust 2010. Uplate naknada APR na novim računima 06. avgust 2010. Mesečna posećenost internet stranice APR