Agencija za privredne registre (APR) objavila je Saopštenje o rezultatima poslovanja privrede u Republici Srbiji ostvarenim u 2009. godini. Saopštenjem su obuhvaćena privredna društva i preduzetnici koji su u skladu sa Zakonom o računovodstvu i reviziji Agenciji dostavili redovne godišnje finansijske izveštaje za 2009. godinu.

Saopštenje je urađeno na osnovu zbirno obrađenih podataka iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2009. godinu i usvojenih godišnjih finansijskih izveštaja za 2008. godinu. U saopštenju je dat uporedni pregled broja privrednih društava i preduzetnika, kao i broja zaposlenih, uz prikaz osnovnih finansijskih pozicija na osnovu kojih se mogu sagledavati njihova uspešnost poslovanja i struktura sredstava i izvora finansiranja odnosno njihov finansijski položaj.

Posebna pažnja je posvećena koncentraciji finanijskih performansi privrednih društava i preduzetnika u određenim sektorima i okruzima, a njihova koncentracija je data i sa aspekta veličine privrednih društava i po odabranim segmentima privrednih društava, kao što su novoosnovana, javna, društvena, privatizovana, privredna društva u stečaju i likvidaciji, zadruge i ogranci stranih pravnih lica.

Podaci iz saopštenja su zvanični podaci te ih svi zainteresovani korisnici (pravna i fizička lica) mogu koristiti za potrebe makroekonomskih analiza i istraživanja.

Saopštenje o rezultatima poslovanja privrede u Republici Srbiji ostvarenim u 2009. godini se nalazi u odeljku Finansijski izveštaji i bonitet – Makroekonomska saopštenja.

 
23. jul 2010. Novi računi za uplate naknada za usluge APR 03. avgust 2010. Uplate naknada APR na novim računima