U Agenciji za privredne registre (APR) je zaključno sa 30. junom završena preliminarna obrada redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2009. godinu. Zaključno sa tim datumom, primljena su ukupno 152.172 redovna godišnja finansijska izveštaja, koje su pravna lica i preduzetnici dostavili u skladu sa Zakonom o računovodstvu i reviziji. Od toga je 67% finansijskih izveštaja predato u elektronskoj formi, primenom posebne aplikacije Agencije.

Postupak obrade završen je za 146.988, a registrovano je 136.218 finansijskih izveštaja koji su uneti u Registar finansijskih izveštaja i boniteta pravnih lica i preduzetnika. Podaci iz registrovanih izveštaja dostupni su svim zainteresovanim korisnicima u odeljku Finansijski izveštaji.

Osnovne podatke iz finansijskih izveštaja za sva pravna lica i preduzetnike, za poslednje tri godine, Agencija je objavila na internet stranici Registra finansijskih izveštaja i podataka o bonitetu, u odeljku Objavljivanje finansijskih izveštaja. Na istoj stranici, Agencija je u zakonom predviđenom roku (30.jun) objavila i registrovane redovne godišnje finansijske izveštaje obveznika revizije za 2009. godinu.

Sve korisnike koji nisu dobili potvrdu o registraciji ili obaveštenje o neispravnosti, obaveštavamo da je APR 30. juna objavila na internet stranici Registra finansijskih izveštaja i Spisak vraćenih-neuručenih potvrda o registraciji finansijskih izveštaja, kao i Spisak vraćenih-neuručenih obaveštanja o neispravnosti finansijskih izveštaja za 2009. godinu.

Nakon završene preliminarne obrade redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2009. godinu, APR obaveštava sve korisnike, čiji finansijski izveštaji za proteklu godinu nisu obrađeni, da će nastaviti proces njihove obrade, do konačnog završetka ovog posla, sa stanjem na dan 31.12.2010. godine.

 
30. jun 2010. Rezultati poslovanja društava za osiguranje u 2009. godini 06. jul 2010. Akcija dobrovoljnog davanja krvi u APR