Danas, 17. juna 2010. godine, posle 12 časova Agencija za privredne registre (APR) počinje izdavanje novog skoringa privrednih društava utvrđenog na osnovu podataka iz finansijskih izveštaja za period od 2005. do 2009. godine.

Podsećamo korisnike da skoring privrednih društava predstavlja „objektiviziranu“ ocenu sposobnosti izmirivanja obaveza privrednog društva koja se utvrđuje na osnovu podataka iz finansijskih izveštaja za poslednjih pet godina, a najmanje tri.

Skoring se iskazuje u pet osnovnih i tri specifična nivoa ocenjivanja koja gradacijski odražavaju sposobnost izmirivanja obaveza, i to: odličan bonitet (A), veoma dobar bonitet (B+, B, B-), dobar bonitet (C+, C, C-), prihvatljiv bonitet (D+, D, D-) i veoma slab bonitet (E). Za pojedine, specifične grupe privrednih društava koja ne ispunjavaju kriterijume za utvrđivanje skoringa, skoring se iskazuje posebnim simbolima.

Napominjemo, da je od 16. juna 2010. godine prestao da važi skoring utvrđen na osnovu podataka iz finansijskih izveštaja za period od 2004. do 2008. godine. Evidencija svih izdatih skoringa, kao i datum prestanka njihovog važenja objavljuje se u odeljku Finansijski izveštaji i bonitet - Evidencija izdatih skoringa.

Agencija podseća sve zainteresovane korisnike da skoring mogu naručiti elektronskim putem, preko internet strane Agencije ili pismenim putem, kao i da se zahtevi za usluge skoringa ne obrađuju hitno.

 
14. jun 2010. Prekid izdavanja skoringa privrednih društava 23. jun 2010. APR u brojkama - Broj firmi za reciklažu u porastu