Agencija za privredne registre (APR) objavila je Saopštenje o rezultatima poslovanja finansijskih institucija u Republici Srbiji ostvarenim u 2009. godini. Saopštenjem su obuhvaćene finansijske institucije koje su poslovale u Republici Srbiji u 2009. godini u sektoru banaka, sektoru osiguranja, sektoru finansijskog lizinga, zatim brokersko dilerska društva, društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim i investicionim fondovima, zatvoreni i privatni investicioni fondovi, kao i druge finansijske institucije. Pomenute finansijske institucije su u skladu sa Zakonom o računovodstvu i reviziji Agenciji dostavile redovne godišnje finansijske izveštaje za 2009. godinu.

Saopštenje je urađeno na osnovu zbirno obrađenih podataka iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja finansijskih institucija za 2009. godinu i usvojenih godišnjih finansijskih izveštaja tih institucija za 2008. godinu. U saopštenju je dat uporedni prikaz navedenih podataka po vrstama finansijskih institucija, kao i pregled broja institucija i broja zaposlenih u njima, uz detaljan prikaz finansijskih pozicija na osnovu kojih se mogu sagledavati uspešnost poslovanja ovih institucija, kao i njihov finansijski položaj odnosno struktura sredstava i izvora finansiranja.

Saopštenje o rezultatima poslovanja finansijskih institucija u Republici Srbiji ostvarenim u 2009. godini se nalazi u odeljku Finansijski izveštaji i bonitet-Makroekonomska saopštenja.

 
31. maj 2010. Aktiviranje novih servera za Registar privrednih subjekata 08. jun 2010. Rezultati poslovanja finansijskih institucija u 2009. godini