Godišnja ušteda koju je domaćoj privredi donelo uvođenje jednošalterskog sistema registracije u APR (objedinjavanje procedura registracije osnivanja i dobijanja PIB na jednom mestu) iznosi 122 miliona dinara, ili 1,2 miliona evra.

Do ove kalkulacije je došla Jedinica za sveobuhvatnu reformu propisa (SRP), koja je u obzir uzela podatak da APR, u proseku, godišnje uruči 50.000 rešenja o registraciji privrednih subjekata sa PIB.

U ovaj iznos nije uračunata šteta koju su do uvođenja jednošalterskog sistema registracije u APR privredni subjekti trpeli zbog odlaganja otpočinjanja poslovanja, prouzrokovanog dugotrajnom procedurom za dobijanje PIB od Poreske uprave, koja je u proseku trajala najmanje 7 dana.

Od uspostavljanja elektronske komunikacije između APR i PU, postupak za registraciju osnivanja i dobijanje PIB sada traje najviše 3 radna dana. S obzirom da se kontinuirano radi na daljem unapređenju i automatizaciji ovog sistema, očekuje se dodatno skraćenje navedenog postupka.

 
26. april 2010. Sajt APR nagrađen priznanjem „E –trgovina AWARD 2010“ 06. maj 2010. APR u brojkama-Pravne forme privrednih društava