Od četvrtka, 21. januara, korisnicima je dostupna pretraga podataka o turističkim agencijama kojima 31.01.2010. prestaje da važi licenca izdata na osnovu ranije važećih propisa. Pretraga se nalazi u odeljku Registar turizma i može se izvršiti prema nazivu agencije.      

Turističke agencije organizatori putovanja, kojima je do stupanja na snagu novog zakona o turizmu bila izdata licenca, imaju rok da najkasnije do kraja januara podnesu zahtev za izdavanje nove licence, u skladu sa odredbama novog zakona. Ukoliko to ne učine, prestaće sa radom kao organizatori putovanja, jer će izgubiti prethodno izdatu licencu usled isteka roka, što je, takođe, posledica propisana novim zakonom. Turističke agencije koje prestanu sa radom zbog gubitka licence, nakon 31. januara mogu podneti novi  zahtev za izdavanje licence, s tim što u periodu od 31.01.2010. godine do dobijanja nove licence neće moći da obavljaju poslove turističkih agencija, osim realizacije prethodno ugovorenih putovanja.

 

22. januar 2010. Aplikacija za izradu finansijskih izveštaja od danas dostupna korisnicima 25. januar 2010. Pristup sadržajima na redizajniranom sajtu APR