Na Mapi Registra mera i podsticaja regionalnog razvoja objavljeni su novi podaci za period januar-jun 2016. godine.

Pored podataka dosadašnjih realizatora, na Mapi Registra su prikazani i preliminarni podaci za deset novih institucija koje ovom registru dostavljaju podatke o podsticajima.

Među novim realizatorima su tri ministarstva (zdravstvo, prosveta, nauka i tehnološki razvoj, kultura i informisanje) i sedam sekretarijata AP Vojvodine, koji su u 2016. godine uključeni u sistem funkcionisanja ovog registra.

Inače, na Mapi su prikazani podaci o podsticajima 26 institucija, među kojima su i novi realizatori podsticaja, čiji će zbirni podaci pružiti potpuniju sliku o podsticajima koji su dodeljivani za regionalni razvoj, ne samo sa republičkog, nego i sa pokrajinskog nivoa.

Podsećamo, na Mapi Registra mera i podsticaja regionalnog razvoja dat je numerički i grafički prikaz zbirnih podataka koji se odnose na četiri teritorijalna nivoa (Republika Srbija, regioni, oblasti, opštine) i vremenski niz od četiri godine (tri prethodne godine 2013-2015 i prvih šest meseci tekuće godine).

Mapa Registra nalazi se na ovom sajtu u odeljku Registra mera i podsticaja regionalnog razvoja.

 

26. oktobar 2016. Najveći napredak Srbije u izveštaju Svetske banke 04. novembar 2016. Preduzetnici – prijava i odjava iz evidencije obveznika dostavljanja finansijskih izveštaja za 2016. g