Direktorka Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidencije i srodne usluge (AJPES), mr Mojca Kunšek, i direktor Agencije za privredne registre Republike Srbije (APR), Zvonko Obradović, potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumevanju o saradnji, koji ima za cilj uspostavljanje okvira za saradnju na sprovođenju zajedničkih aktivnosti.

Saradnja će obuhvatiti razmenu raspoloživih podataka i informacija, pružanje usluge boniteta i dodeljivanja globalnog identifikatora pravnog lica (LEI Code), iniciranje i učešće u regionalnim i EU projektima, kao i implementaciju Projekta Evropske banke za obnovu i razvoj za uspostavljanje Regionalnog portala privrednih registara. Osim toga, Memorandumom je obuhvaćena saradnja u pružanju registarskih i analitičkih usluga javnom i privatnom sektoru, unapređenju tehnoloških platformi i modeliranju poslovnih procesa, razmeni iskustava u registarskom i institucionalnom upravljanju, kao i u oblasti unapređenja sigurnosti podataka i obradi podataka.

 

16. jun 2016. Saopštenje APR-a o velikim korisnicima podataka iz finansijskih izveštaja 27. jun 2016. Ističe rok za prijem redovniih godišnjih finansijskih izveštaja za 2015. godinu