Na godišnjem zasedanju Generalne skupštine Foruma evropskih privrednih registara (European Commerce Registers’ Forum – ECRF), održanoj juče, 9. maja 2016. godine, u Kardifu, u Velikoj Britaniji, direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović reizabran je za člana Upravnog odbora Foruma na period od dve godine.

Obradović je predsedavao 11. Godišnjom konferencijom Foruma koja je 2008. godine održana u Beogradu, a potom je obavljao i funkciju Potpredsednika Foruma u periodu 2008/2009. godine. Na mesto člana Upravnog odbora Foruma, direktor Agencije za privredne registre izabran je u periodu 2015/2016, a reizborom u Kardifu mandat je produžen do 2018. godine. Osim iz Srbije, članovi UO Foruma su predstavnici iz Švedske (predsedavajuća), Luksemburga, Italije, Litvanije i Gibraltara.

Agencija za privredne registre je od 2005. godine član ove najbrojnije evropske strukovne asocijacije koja trenutno okuplja institucije nadležne za registraciju privrednih subjekata iz 33 zemlje, od kojih su 20 članice Evropske unije.

Kontinuirano i predano, APR ulaže veliki trud i rad u unapređenje međunarodne saradnje i razmenu iskustava u oblasti vođenja elektronskih registara i registracije privrednih subjekata, a osim aktivne uloge koju ima u radu Foruma evropskih privrednih registara i Evropskog privrednog registra, APR učestvuje i u radu Međunarodnog udruženja komercijalnih administratora i najvećih vanevropskih strukovnih udruženja.

Inače, u Kardifu se ove godine, po prvi put, održava zajednička godišnja konferencija dve najveće međunarodne registarske asocijacije koje okupljaju članove iz 79 država/jurisdikcija, tako da konferenciji u Velikoj Britaniji prisustvuje 261 delegat iz evropskih i Azijsko-pacifičkih zemalja.

 
02. maj 2016. Sistem za podnošenje elektronskih prijava građevisnkih dozvola ponovo u funkciji 25. maj 2016. Objavljen Godišnji bilten finansijskih izveštaja za 2015. godinu