Konferencija za novinare o rezultatima poslovanja i finansijskim potencijalima privrednih društava u Republici Srbiji, na osnovu zbirnih podataka iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2011. godinu održaće se u utorak, 12. juna 2012. godine, u 11 sati, u Medija centru (Terazije 3/ 2. sprat).

Direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović i Registrator u Registru finansijskih izveštaja i podataka o bonitetu Ružica Stamenković saopštiće podatke o poslovanju privrednih društava na ukupnom nivou, ali  i na nivou pojedinih sektora, zatim po veličini privrednih društava, teritoriji, pravnoj formi, kao i za pojedine segmente privrednih društava. Tom prilikom biće saopšteno i šta se to i koliko promenilo u rezultatima srpske privrede u odnosu na prethodne godine. Pored toga, na konferenciji za novinare će biti data analiza finansijskog položaja privrednih društava, pre svega sa aspekta zaduženosti i likvidnosti, a biće saopšteni i podaci o kumuliranim gubicima privrede.Novinarske akreditacije za praćenje događaja potrebno je poslati na mediji@apr.gov.rs, najkasnije do utorka, 12. juna 2012, u 9.00 sati.  
01. jun 2012. Bonitetna sposobnost srpske privrede merena skoringom 12. jun 2012. Poslovanje privrede u 2011. godini(VIDEO)