Predaja prijava za preregistraciju sportskih udruženja, društava i saveza u oblasti sporta završena je 12. aprila ove godine, a sve one sportske organizacije koje nisu izvršile svoju zakonsku obavezu u tom roku, po sili zakona gube svojstvo pravnog lica.

APR je u zakonskom roku primila 10.100 prijava za prevođenje postojećih sportskih organizacija iz pisane evidencije u javni elektronski registar, dok je do 24. aprila primljeno još oko 200 prijava za prevođenje.

Osim za prevođenje, od 23. septembra prošle godine APR-u je podneto i 768 prijava za osnivanje novih sportskih organizacija, u skladu sa novom procedurom propisanom Zakonom o sportu i Zakonom o postupku registracije u Agenciji za privredne registre, koja je od Ministarstva za omladinu i sport preuzela nadležnost za formiranje i vođenje jedinstvene elektronske baze podataka o svim sportskim udruženjima, društvima i savezima u oblasti sporta koji deluju na teritoriji Republike Srbije.

Tako je do 24. aprila u novouspostavljeni jedinstveni Registar sporta već upisano 2.778 granskih sportskih saveza, sportskih društava i udruženja, stručnih sportskih udruženja i teritorijalnih sportskih saveza. Takođe, upisano je i 483 novih sportskih organizacija, obrisana su 2 sportska udruženja, a registrovane su i 72 promene podataka kod udruženja koja su upisana u registar. Svi registrovani podaci objavljeni su na internet stranici APR-a i dostupni su zainteresovanim licima kroz pretragu podataka koja se može izvršiti unosom dela imena ili matičnog broja organizacije. Trenutno se u Agenciji, pored ostalih, vodi i postupak za registraciju Olimpijskog komiteta Srbije. 

 

 
18. april 2012. Završetak preliminarne zbirne obrade godišnjih finansijskih izveštaja za 2011. 08. maj 2012. Objavljivanje podataka iz finansijskih izveštaja za 2011. godinu i pružanje usluga sa tim podacima